ACTIVITATS DE LA VAQUILLA

lunes, 17 de mayo de 2010 | |

ACTIVITAT 1.

Vocabulari 1

1.I
2.J
3.F
4.G
5.H
6.D
7.C
8.E
9.A
10.B


Vocabulari 2

.Guerra : La guerra és la forma de conflicte sociopolític més greu entre dos o més grups humans. Suposa l'enfrontament organitzat de grups humans armats, amb el propòsit de controlar recursos naturals i/o humans, o el desarmament, submissió destrucció de l'enemic, i es produïren per múltiples causes, entre les quals solen estar el manteniment o el canvi de relacions de poder,causen disputes econòmiques o territorials

Batalla: Es podria definir com un combat entre dos o més contendents on cadascun d'ells tractarà de derrotar als altres. Les batalles tenen lloc més sovint durant les guerres o les campanyes militars i normalment poden ser ben definides per l'espai, el temps i l'acció portada a terme

Guerra civil : Es denomina guerra civil a qualsevol confrontament bèl•lic els participants del qual no són en la seva majoria forces militars regulars, sinó que estan formades o organitzades per persones, generalment de la població civil.

Bombardeig : El bombardeig estratègic és una estratègia militar utilitzada durant una guerra total, que intenta destruir la capacitat econòmica d'una nació o estat per lliurar la guerra.


Croada : Les croades foren una sèrie de campanyes militars de caràcter religiós amb el fi d'alliberar Terra Santa (Jerusalem) dels musulmans sostingudes pels estats cristians durant l'edat mitjana (entre els segles XI i XIII) en contra dels enemics externs i interns.


Rereguarda : La rereguarda son un grup de soldats que s’ocupen de protegir les esquenes a les tropes.

Derrota: Venciment per complet de tropes enemigues.

Ban : Facció, partit,


ACTIVITAT 2. CONTEXT
.

1. 18 de juliol del 1936
2. Van participar-hi dos bàndols ,els republicans i els farsistes .
3. Les diferents opinions politiques entre els dos bàndols .
4. No hi varen participar molt però en tot cas anaven a favor del general Franco .
5. La Guerra Civil espanyola la varen guanyar els farsistes .
6. Desprès de la Guerra Civil Espanya va quedar dividida i destroçada a causa de la gran inversió del país per a la guerra.

ACTIVITAT 3. ARGUMENT

La historia transcorre a la Guerra Civil Espanyola la pel•lícula narra la historia d’un xicotet grup de soldats del ban republicà que amb permís emprenen una temerària acció d’infiltrar-se en zona farsista per trobar una vaqueta i així, emprenyar-los la festa i de pas menjar-se-la , per posar la moral de les tropes republicanes a prova d’obusos esta missió es converteix en un desastre del moment en que arriben a eixa plaça de bous , a causa dels continus infortunis.

ACTIVITAT 4. PERSONATJES

4.1

1-Brigada Castro
2-Tinent Broseta
3-Mariano
4-Limeño
5-Capellà penedit
6-Sergent nacional
7-Marqués
8-Comtessa

4.2

Per exemple el barber José Sacristan afaita a un general del bàndol contrari també Guillermo Montesinos prefereix anar a veure les seues terres i no conduir a la seua tropa cap al seu destí.


ACTIVITAT 5. ANÀLISIS

5.1

A la pel•lícula hi ha una metàfora que compara la vaquilla amb Espanya, tenen com a relació que els importa mes la vaquilla que el motiu de perquè la van a raptar igual que Espanya els importa mes les diferents ideologies que el país , i hi ha un gran conflicte a causa dels diferents pensaments ideologics del país .
5.2

Berlanga tracta de ridiculitzar amb aquest film la Guerra Civil, per exemple ,no hi ha ninguna escena bèlica i també ,a la pelicula, intercanvien els dos bàndols tabac per paper.

ACTIVITAT 6. OPINIÓ

-Els afusellaments
-La no llibertat d’expressió
-La guerra entre germans

Benvolgut senyor Berlanga Som Angela , Gloria i Carlos alumnes de 4ºt d'ESO de la Florida, i amb aquesta carta volíem expressar-li el nostre desacord sobre el tema dels afusellaments perquè ens pareix una mesura molt dràstica que no es deuria de haver permet mai de ninguna de les maneres , perquè la ideologia diferent d'una persona no és suficient raó com per a matar-la. No hi ha ninguna raó llegitima que permeta llevar-li la vida a una persona.


ACTIVITAT D’AMPLIACIÓ

*Una imatge, mil històries

“LIBERTARIAS”

En la imatge hi ha un grup de persona, majoritàriament dones, que estàn manifestant la seua alegria per la llibertat. Als seus peus hi ha gent donant-lis suport. Aquest fet seria possiblement quan varen donar el dret a vot a les dones en unes eleccions.
Després d’aquest fet ,no crec que poguera passar res però si s’excedien la guardia civil actuaria .

1 comentarios:

Ante el bullying ACTUA! dijo...

Que ben treballat està...

Publicar un comentario